Kip forestière

Een nieuw kookboek op aanraden van Anne; “De gouden kip” van Diana Henry. Het eerste recept was al heerlijk. Het tweede recept staat nu te pruttelen, volgt snel
Maar nu de kip forestière dus. Met paddenstoelen zoals de naam van het gerecht al doet verwachten.
Kleine aanpassing die ik gedaan heb is minder room erin doen dan voorgeschreven. Zelfs zonder room is het al heerlijk. Volgens het recept moet de saus zo dik worden dat hij aan de lepel blijft plakken. Dat was bij mij niet (ik zou bijna zeggen gelukkig niet) . De wortelen had ik vergeten, dus die zaten er niet in. Maar zonder ook heel lekker. De kippenbouillon heb ik er niet ingedaan, maar een half kippenbouillonblokje erbij gedaan.
De gedroogde paddenstoelen koop ik bij de sligro in een potje, ik heb altijd de cepes et boletes in huis.

Benodigdheden20160319_170927

  • Ongeveer 20 gedroogde wilde paddenstoelen
  • 8 kipkarbonades
  • 1 el olijfolie
  • 2 kleine uien gehalveerd in ringen gesneden
  • 75 ml madera
  • 2 ons wortelen in lucifers gesneden
  • 200 ml kippenbouillon
  • 150 ml slagroom
  • 150 kastanje champignons in kwarten gesneden
  • 1 el fijngehakte peterselie

Bereiding

  • laat de gedroogde paddenstoelen 20 minuten wellen in kokend water (ongeveer 100 cc)
  • Bestrooi de karbonades met peper en zout en verhit de olie in de pan en bak de kip aan beide kanten mooi bruin.
  • Haal de kip uit de pan en haal de helft van het vet eruit en houd het achter.
  • Verhit het overbleven vet in de pan en bak de uien erin aan tot ze zachtgeel zijn
  • Blus af met de madera en roer de aanbaksels los
  • Voeg de wortelen (als je die gebruikt) en de gewelde paddenstoelen en het vocht waarin ze geweld zijn toe en laat alles 10 minuten pruttelen
  • Leg dan de kipfilets weer in de pan, dek de pan af en laat het 10 minuten garen.
  • Haal dan de deksel van de pan en doe de room erin en laat nog 10 minuten zonder deksel pruttelen
  • Bak de champignons in het achtergehouden vet en laat al het vocht verdampen. De champignons moeten droog zijn. Doe er eventueel wat peper en zout bij
  • Meng de champignons met de kip en doe er zonodig nog wat peper en zout bij.
  • Strooi er peterselie over en serveer in de bakpan op tafel
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.