Ingelegde citroen

Idee van Mayke die zelf citroen heeft ingelegd. Dit recept is van Jamie Oliver, uit zijn boek ‘Reizen met Jamie’. Als je echt Marokkaans wilt koken hoort dit er vaak in. Maar ik gebruik ze ook bij kipgerechten. Het geeft een heerlijk frisse smaak aan gerechten. Als je geen zin hebt om ze zelf te maken kun je ze ook kopen in de meeste Turkse winkels, maar dan vindt ik ze nogal zout. Als je ze zelf maakt kun je dat wat aanpassen. Je kunt ze heel lang bewaren. (ik doe dat wel in de koelkast)

IngrediëntenIngemaakte-citroenen-3

  • 10 kleine onbehandelde citroenen het liefst biologisch
  • 200 gr grof zeezout
  • 2 verse laurierblaadjes
  • 7 zwarte peperkorrels
  • 2 kaneelstokjes
  • Verder nodig een weckpot van 1 liter

Bereiding
1. Steriliseer als eerste de weckpot. Lees hier hoe je dit kunt doen.

2. Pers het sap van 5 citroenen in een kan en zet het opzij.

3. Pak de overige citroenen en snijd een diep kruis tot ongeveer drie kwart in de bovenkant. Zorg ervoor dat de partjes aan de onderkant nog net aan elkaar vastzitten.

4. Schep een theelepel zeezout in elke citroen en druk ze weer stevig in elkaar.

5. Doe ze in de gesteriliseerde pot en doe er de rest van het zout, de laurierblaadjes, peperkorrels en kaneelstokjes bij. Schenk het citroensap erbij en vul aan met water. Doe de deksel erop en sluit de pot af.

6. Laat de citroenen ongeveer een maand op een koele, donkere plek staan en schud de pot elke dag even om het zout te verdelen. Na een maand zijn de citroenen klaar voor gebruik.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in bijgerechten. Bookmark de permalink .