Thaise salade met mango en avocado

Heerlijke salade voor bij een maaltijd, maar ook een heel mooie basis voor een maaltijd/voorgerecht salade met bv kip of eend. Op de foto heb ik er lauw warme eend bij geserveerd. Je kunt het wat meer spicy maken door sambalolie door de dressing te mengen.

Benodigdheden 4 personen20160305_192024.jpg

  • 1 mango
  • 2 avocado’s
  • 100 gr tauge
  • 100gr jonge bladsla
  • 2 gember bollen
  • 2 eetl gembersiroop
  • rasp van een citroen/limornschil
  • sinaasappelsap
  • peper zout
  • verse koriander (naar smaak)
  • 15 hazelnoten geroosterd en in stukjes gehakt

Bereiding

  • Mango in stukjes en de avocado in smalle reepjes snijden en samen met tauge en sla in schaal mengen.
  • Dressing maken van fijngesneden gemberbolletjes/ siroop/ sinaasappelsap/citroenrasp en peper en zout naar smaak.
  • Over de salade sprenkelen en garneren met geroosterde hazelnoten en verse koriander.
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in bijgerechten en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.