Zalmtorentje met rode biet

Ondanks de gerookte zalm is dit een licht voorgerechtje. Ik vind het verhoudingsgewijs wel veel werk, maar ik ga hem zeker nog eens maken. De blinis kun je zelf maken met boekwijtmeel of als je wat minder werk wilt, kun je ook gewone pannenkoekjes maken, of je schijnt ze bij de AH kant en klaar te kunnen kopen, maar daar kom ik nooit.
Het eerste courgetteplakje heb ik niet gebakken, maar rauw erop gedaan.
In een veel gangenmenuutje is één torentje wel genoeg, bij een gangetje of 4 kun je er wel twee maken.

Benodigdheden2015-12-25 18.55.00

Bereiding

  1. Schaaf met een kaasschaaf 4 flinterdunne plakjes per persoon van de courgette. Verhit de grillpan en gril de courgette 1 min. Keer halverwege. Bestrooi met peper en zout en laat afkoelen op een bord.
  2. Doe de bieten in de beker van de staafmixer. Pureer met de staafmixer en schep de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bereid de blini’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen. Verdeel de zalm in 4 porties per persoon.
  3. Schep 1 tl bietencrème op een blini. Leg hierop 1 plakje courgette en beleg met 1 portie zalm. Herhaal nogmaals. Maak zo 2 torentjes per persoon. Verdeel over borden en garneer met de tuinkers, wat rode biet en bietenpuree.
Bron: allerhande
Dit bericht werd geplaatst in voorgerechten. Bookmark de permalink .