Indiase linzensoep grof

Gegeten bij Anne op de poezenborrel.  Een nieuwe variatie op Indiase linzensoep. Variant 1 is fijn gepureerd. In dit recept zijn de ingrediënten herkenbaar gebleven.  Dit is ook weer een superlekker soepje. Komt uit het magazine van de Emté: “wereldsmaken met pit”. Natuurlijk is de pit uit zo’n blaadje erg “middle of the road” als je echt van pit houdt. Dus in dit recept zijn als aanvulling op de pit en ook de smaak, twee eetlepels garam masala toegevoegd.

Ingredienten.2015-11-13 13.43.11

  • 2 el olie
  • 1 cm verse gember, fijngehakt
  • 1 ui in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepels komijnpoeder (djinten)
  • 2 eetlepels korianderpoeder (ketoembar)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels garam masala
  • 1 blik (400 gr) gepelde tomaten
  • 1 (of meer) rode peper in ringetjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 250 gram rode linzen
  • 300 gram spinazie panklaar
  • 250 cc yoghurt
  • bosje verse gesnipperde koriander

Bereiding

  • Verhit de olie en fruit de gember ui, knoflook,perper en kruiden (ongeveer 3 minuten)
  • Voeg de gepelde tomaten en bouillon toe en breng aan de kook
  • Voeg de linzen (als je ze eerst goed voor spoelt wordt de kleur van de soep helderder) toe en kook op een lage stand in ongeveer 30 minuten gaar.
  • Breng verder op smaak met peper en zout.
  • Hak de spinazie grof en voeg die val voor het serveren toe aan de soep en laat slinken.
  • Serveer de soep met met een schep yoghurt en bestrooi (voor de liefhebber, niet iedereen lust verse koriander) met koriander
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in soep en getagged met . Maak dit favoriet permalink.