Naan brood (in de koekenpan)

Echt een superleuk recept van de site “uit Paulines keuken“.  Ik koop naan altijd kant en klaar;  voorverpakt in een zakje. Maar je kunt het simpel zelf maken. Een beetje meer werk is het wel.
Het uitrollen van het deeg is niet zo makkelijk als het lijkt, het plakt enorm. Maar ik doe gewoon een mopje deeg (je hebt snel genoeg door hoe groot het moet zijn) tussen een dubbelgevouwen stukje huishoudfolie. Dan plet ik het met de hand in een ietwat langwerpige vorm en tot slot rol ik eroverheen tot de juiste dikte (ongeveer halve cm) met een deegroller. Met een lege wijnfles kan het  ook (met een volle trouwens ook). Dan vouw je het huishoudfolie open en leg het plakje deeg op een snijplankje apart (iig op iets waar het niet aan vastplakt).
Als je wat meer olie maakt dan je nodig hebt voor het bakken (zie in het recept) is dat erg lekker om het brood lekker in te deppen.

De benodigdheden voor het naanbrood2015-10-28 15.29.57

  • 300 cc volle Griekse of Turkse yoghurt
  • 400 gr zelfrijzend bakmeel
  • 7 gram zout.

Benodigdheden voor de olie

  • flinke scheut olie
  • 2 tenen fijngesneden knoflook
  • zout
  • 1 eetlepel za’atar of andere kruiden naar smaak

Bereiding

  • Voeg de yoghurt en zelfrijzend bakmeel bij elkaar en kneed tot een (plakkerige) bol deeg
  • Rol er iets langwerpige broodjes van ongeveer 1/2 cm dik van
  • Voeg de ingrediënten voor de olie bijeen.
  • Smeer één kant van het brood in met de olie met een kwast
  • Leg het brood op de beoliedekant in een hete (stand 11 op mijn inductiekookplaat, maximale stand is 14) grilpan, ongeveer 2 minuten per kant. Voor het omkeren de bovenkant met olie insmeren .

KLAAR!!

Bron: uit Paulines keuken
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in bijgerechten, hapjes&snacks. Bookmark de permalink .