Appelroosjes

Volgens mij heeft bijna iedereen het filmpje al gezien, waarin wordt getoond hoe je in een handomdraai prachtige appelroosjes maakt. 2015-10-09 22.10.54
Ik heb het gisteren geprobeerd, en het effect is “stunning”.
En lekker, maar je moet wel op een paar dingen letten.
Ik heb geen filmpje maar een fotorapportage.
Enjoy!

Benodigdheden (voor 6 roosjes)

  • 1 pakje bladerdeeg (uit de diepvries, 10 plakjes)
  • 2 grote appels (jonagold rood)
  • citroensap en wat appelsap (of water)
  • bruine basterdsuiker
  • kaneel

Bereiding

  • Halveer de appel en lepel het klokhuis er uit en snij het kroontje weg
  • Snijd de appel in heel dunne plakjes
  • Doe de plakjes in een schaal met water (of appelsap) met het sap van 1 citroen en zet het ongeveer 3 minuten in de magnetron. Totdat de schijfjes wat buigzaam zijn en bij het rollen niet breken.
  • Bestrooi het aanrecht met bloem
  • Leg drie plakjes deeg aan elkaar en plak ze aan elkaar vast en snijd ze door midden

Strooi er basterdsuiker en kaneel overheen.
2015-10-09 15.49.56

 

 

 

 

 

Schik de appelschijfjes er dakpansgewijs op
2015-10-09 15.51.03

 

 

 

 

 

Vouw het dubbel
2015-10-09 15.51.25

 

 

 

 

 

Rol het op en plak het deeg dicht op het einde met wat water
2015-10-09 15.51.55

2015-10-09 15.52.30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doe het in een beboterde muffinvorm en zet in de voorverwarmde oven (graden staat op pakje bladerdeeg).
2015-10-09 16.09.40

 

 

 

 

 

Volgens de aanwijzingen op het bladerdeegpakje moet het voor appelflappen een kwartier in de oven, maar dit moet zeker eens zo lang, anders gaart het deeg onvoldoende. Je moet dan de oven wat lager zetten na ongeveer 10 minuten, en de roosjes lager in de oven zetten, eventueel met aluminiumfolie afdekken.
Uit de vormpjes halen en wat poedersuiker er overheen strooien.
En lekker eten of serveren met ijs enzo.
2015-10-09 17.00.16

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in toetjes en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.