Courgettesoep met mais en koriander

Courgettesoep heb ik al vaak gemaakt, maar dit recept is “something different”! Myria maakte het laatst op de eetclub. Super!
Eén ingredient heb ik moeten googlen. Nooit van gehoord, dit zegt wikepedia erover:

De jalapeño is een middelgrote chilipeper die tot de groep Capsicum annuum behoort en sterk verwant is aan de paprika en de cayennepeper. De plant is ongeveer anderhalve meter hoog; de vruchten zijn een kleine 10 centimeter lang. De jalapeño is vernoemd naar de Mexicaanse stad Xalapa. Op de Scovilleschaal scoort hij tussen de 3000 en de 6000 wat betreft scherpte.

Ik denk dat ik dit gewoon vervang door spaanse peper.
Als je meer wilt maken om in te vriezen moet je de mais, kaas en koriander er uit laten en pas toevoegen bij het opwarmen. De benodigdheden hieronder zijn voor 4 personen

Benodigdheden

  • 1 ui2015-08-26 18.36.31
  • 1 courgette
  • 1 kruimige aardappel
  • 1 jalapeno
  • 2 eetlepels archideolie
  • 1,5 groentebouillontablet
  • 1 liter water
  • 200 gram tuinerwten
  • 50 gram pecorino romano kaas
  • bosje koriander (naar smaak nodig)
  • 150 gram mais (blikje)

Bereiding

  • Snipper de ui. Snijd de courgette in stukjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).
  • Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, courgette en aardappel 5 min. op middelhoog vuur.
  • Voeg de jalapeño’s, bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. koken. Voeg de tuinerwten toe en laat nog 5 min. koken.
  • Rasp ondertussen de kaas en snijd de blaadjes van de koriander grof.
  • Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met de kaas, mais en koriander.
Bron: Allerhande
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in soep. Bookmark de permalink .