Champignonsoep simpel

Op de ouderwetse manier op basis een roux en verder weinig poespas. Heeft het eigenlijk verder ook niet nodig, het is zo al smullen. En het is zo klaar.
Ik gebruik  750 gram champignons (ik ben erg gek op champignons), maar 500 gram volstaat ook.
De hoeveelheden hieronder zijn voor 5-6 personen

Benodigdheden

  • 500 tot 750 gram champignons2015-06-28 12.30.58
  • 1 ui
  • 0,5 liter volle melk
  • 3 volle eetlepels bloem
  • 3 bouillonblokje
  • 3/4 cc water
  • Boter en kruidenboter.
  • Plukje peterselie
  • Verse peper.

Bereiding

  • Snipper de ui fijn en snijd de champignons in schijfjes.
  • Bak de ui aan in kruidenboter (niet te heet, mag niet bruin worden) en voeg als de uien glazig zijn de plakjes champignons erbij en bak ze gaar.
  • Smelt wat boter in de soeppan en doe er 3 volle eetlepels bloem bij. Laat de bloem even garen, goed blijven roeren.
  • Voeg er beetje bij beetje de volle melk bij, blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
  • Voeg er nog ongeveer 3/4 liter water bij en los er 3 bouillonblokjes in op.
  • Doe de gebakken uien en champignons hierdoor.
  • Vers gemalen witte peper op smaak toevoegen.
  • Serveren met een plukje peterselie
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in soep. Bookmark de permalink .