Aspergemaaltijd

Het aspergeseizoen begint alweer op zijn eind te lopen. Maar voordat het sint Jan is (24 juni) zal ik deze maaltijd nog een (paar) keer maken.
Het heeft niets om het lijf, maar is zo lekker. En zowat koolhydraatvrij. Het is niet eens een echt recept, maar ik schrijf het maar op, want volgend jaar kan ik het zomaar vergeten zijn.
Het bestaat per persoon uit 6 flinke asperges, 1 ei, 100 gram gerookte zalm (natuurlijk de vers gerookte van Sjef uit Oirschot.) en een soort tartaarsaus

Benodigdheden2015-05-18 18.09.34

  • 6 grote asperges per persoon
  • 1 ei per persoon
  • 100 gram gerookte zalm per persoon

Voor de saus

  • 4 eieren
  • 6 kleine augurkjes
  • 1 ui
  • 1 paplepel kappertje
  • 1 theelepel mayonaise
  • 2 eetlepels mayonaise (of 1 mayonaise en 1 crème fraîche

Bereiding

  • De asperges schillen en in ongeveer 15 minuten gaarkoken (ze moeten doorbuigen)
  • De eieren koken en schillen, twee eieren halveren de andere zijn voor de saus
  • De zalm in reepjes snijden
  • De saus maken: ei, augurk kappertjes en ui snipperen en dooreen mengen met de mayonaise en mosterd.
  • Alles een beetje leuk op een bord leggen en smullen maar.
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten. Bookmark de permalink .