Saffraansoep met gerookte kip

Ik ben zo gek op de ondefinieerbare smaak van saffraan, een beetje zoetig een beetje bitter, maar vooral ook grondachtig. Heeeeeerlijk. Jammer dat het zo strontduur is. Ik snap best waarom, want de krokus waar de saffraan de meeldraad van is heeft maar 3 meeldraadjes per bloem las ik laatst ergens. Dat schiet natuurlijk niet op om zo een envelopje vol te krijgen.
Dit recept at ik het eerst bij Anne en komt van okoko recepten

Benodigdheden2015-05-20 19.01.37

  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 750 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 kruimige aardappelen, in blokjes
  • 150 g gerookte kip, in blokjes
  • 1 eetlepel dragon of peterselie, fijngehakt

Bereiding

  • Week de saffraandraadjes 5 minuten in 100 ml warme bouillon.
  • Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de aardappel zachtjes aan.
  • Voeg de bouillon en het saffraanvocht toe en kook alles in ca. 10 minuten zachtjes gaar.
  • Pureer het geheel met een staafmixer tot een glad gebonden soep.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Schep de saffraansoep in vier diepe borden en garneer in het midden met een bergje van gerookte kip en dragon.
Bron: okoko recepten
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in soep. Bookmark de permalink .