Pindasoep

Geen zin om een hele maaltijd te koken, of een hele maaltijd te eten, dan is pindasoep een lekkere uitkomst. Ook prima als lunchgerecht, en behoorlijk stevig.
Met de groente kun je zelf naar smaak wisselen, bijvoorbeeld met boontjes, of paksoi.

Benodigdheden (voor ruim 2,5 liter soep)

  • 1 kleine prei2015-06-13 17.22.33
  • 1 ui
  • 2 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • sereh
  • gember
  • 1 rode paprika
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 kippenfilet
  • 1 theelepel ketoembar
  • 3 eetlepels sambal trassi (of meer of minder)
  • 350 gram pindakaas
  • 100 cc kokosmelk
  • bakje taugeh
  • bakje alfalfa
  • flinke scheut Japanse soja
  • 1 klein blikje tomatenpuree

Bereiding

  • De ui, knoflook en gember snipperen en aanbakken in olie
  • De in kleine reepjes/ringetjes gesneden rode paprika, prei en rode peper erbij aanbakken.
  • De ketoembar, sereh en sambal erbij doen
  • Aanvullen met water tot 1,5 liter
  • De bouillonblokjes en tomatenpuree erin doen en licht kokend laten oplossen.
  • In de tussentijd de kipfilet koken en in stukjes snijden
  • De pindakaas in een bak doen en hier, mee en mee, wat bouillon doorheen roeren totdat hij dun genoeg is om door de soep te mengen.
  • De aangelengde pindakaas door de soep mengen
  • Op smaak brengen met sojasaus en eventueel nog extra sambal
  • De kokosmelk erdoor roeren
  • De in stukjes gesneden kipfilet erdoor roeren
  • De soep in bakken doen en dan de taugeh en alfalfa erover doen.
  • Emping erbij serveren eventueel.
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in soep en getagged met . Maak dit favoriet permalink.