Garnalen, zalm voorgerecht

Dit is een recept wat helemaal voldoet aan “niet groots en meeslepend, maar wel erg lekker”. Deels lekker traditioneel met een verfrissende twist. Je kunt het prachtig opmaken, helaas vergeten een foto te maken. Maar die volgt nog.

Benodigdheden

  • 3 eetlepels ricotta of roomkaas
  • 1 eetlepel creme fraiche 
  • vers gerapste schil van 1 limoen
  • 100 gram hollandse garnalen
  • Gerookte zalm (niet getrancheerd)
  • kappertjes
  • verse dille

Bereiding

  • In schaal 3 eetlepels ricotta of roomkaas, een eetlepel crème fraîche,  een geraspte schil van een limoen, peper en eventueel zout mengen.
  • Dan 100 gram Hollandse garnalen erdoor en wat snippers gerookte zalm (niet teveel) en flink wat geknipte bieslook.
    Bordje opmaken met:
  • 2 mooie stukjes zalm afsnijden en inwrijven met de limoen en peper en op klein bedje van verse basilicum blaadjes leggen verse dille erop en eromheen wat kappertjes.
  • Daarnaast een bolletje garnalen/zalm met daarop een blaadje verse basilicum of munt en een paar sprieten bieslook erover leggen.
  • Sneetje geroosterd maisbrood erbij en klaar is kees. 
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in voorgerechten en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.