Arancello of limoncello

Arancello is een variatie met sinaasappel op limoncello. Aangezien ik de sinaasappel ‘by far’ de lekkerste citrusvrucht vindt moest ik dit wel proberen.
Voor de alcohol (94%) zitten we in Tilburg goed, lekker dicht bij de Belgische grens, waar je die zo in bijna elke supermarkt of drankwinkel kunt kopen. Het dichtsbij is net 1 cm over de grens bij de wijnhal, tegenover het tankstation van Raak, in Poppel ( 1 ltr kost 35 euro). Van 1 liter alcohol kun je ongeveer 2,3 liter arancello of limoncello maken.
Ik geef hieronder de hoeveelheden voor beide recepten, het verschil zit alleen maar in de vrucht waarvan de schil vandaan komt en de hoeveelheid benodigde vruchten. De rest is gelijk. Wat betreft de suiker, het ene recept zegt 1 kilo, het andere 700 gram. Als je van zoet houdt doe je gewoon 1 kilo. Het mineraalwater wisselt ook tussen de 1,25 liter en 1,5 liter. Ik ga zo ongeveer ertussen in zitten. Je krijgt uiteindelijk een brouwsel van met een alcoholpercentage van rond de 35-40%.
Het enig wat moeilijk is aan dit recept is ervan af kunnen blijven totdat hij gerijpt is. Je bewaart hem daarna in de diepvries dan is hij altijd perfect om te drinken. Je kunt hem ook buiten de diepvries bewaren, blijft ongeveer 2 jaar goed (whahahahaha!!!)

Benodigdheden2015-05-16 13.39.51

  • 700 gram kristalsuiker
  • 5 sinaasappels of 7 citroenen
  • 1,5 liter mineraalwater
  • 1 liter alcohol 94%
  • 1 grote pot minstens 3 liter.
  • Flessen om in te bottelen

Bereiding 

  • Was de sinaasappels (of de citroenen) in lauw water  met een beetje soda en boen ze goed droog
  • Schil de sinaasappels (of de citroenen)  dun met een dunschiller, het wit moet niet aan de schil zitten
  • De schillen in de pot doen en de alcohol erop gieten.
  • 1 week in de kelder (donkere koele plek) laten trekken, en een maal per week even omschudden.2015-05-26 19.48.09
  • Na een week het mineraalwater koken en de suiker erin oplossen.
  • Laten afkoelen tot 20 graden.
  • De schillen uit de alcohol zeven
  • Het suiker water bij het sinaasappel (citroen) extract gieten.
  • Nog twee weken laten rijpen.
  • Dan bottelen en één fles voor direct gebruik in de diepvries bewaren.
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hapjes&snacks en getagged met . Maak dit favoriet permalink.