Pasta met gerookte zalm

Weer een lekker receptje van Saskia, simpel maar verfijnd lekker. De gerookte zalm koopt Saskia (en ik voortaan ook) altijd bij Sjef  in Oirschot, dan weet je echt niet wat je proeft. Dat  is pas echte gerookte zalm en heel anders dan die zalm uit de pakjes van de jumbo en de aldi. Probeer dus een wat betere zalm te krijgen die niet getrancheerd is.
En dit recept is supersnel klaar!

Benodigdheden2015-05-16 17.50.14

  • 150 gram gerookte zalm.
  • walnoten olie
  • 4 tenen gehakte knoflook
  • 2,5 dl slagroom
  • 15 gram verse bieslook
  • flinke theelepel Groningse mosterd
  • citroensap
  • peper
  • zongedroogde (of ovengedroogde) tomaatjes in olie
  • geraspte Pardano kaas

Bereiding

  • Zalm in dunne reepjes snijden, de gedroogde tomaatjes idem.
  • Knoflook snipperen en in olie bakken (niet zwart laten worden!) en dan de mosterd erbij roeren.
  • De room toevoegen, wat citroensap en gesnipperde bieslook en peper.
  • Aan de kook brengen, even doorkoken dan op laag vuur de zalm erbij doen en langzaam opwarmen.
  • Op borden de pasta scheppen, saus met zalm erover dan gedroogde tomaatjes erover en een beetje Pardano kaas erover strooien, niet teveel kaas het moet subtiel blijven.

Lekker met spinazie met sesamzaadjes, of met een venkel, avocado, appelsalade 

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.