Indische gehaktflapjes

In 1981 werkte ik in het oude Elisabethziekenhuis. In die tijd werd je als pleeg nog overladen met (meestal zoet) lekkers wanneer een patiënt vertrok. Patiënten lagen toen ook nog vaak heel lang in het ziekenhuis. 
Een oude Indische mevrouw trakteerde ons op heerlijke hartige flapjes. Ik kon haar nog net voor haar vertrek het recept ontfutselen.

Benodigdheden

  • 1 pond rundergehakt
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 1-2 lomboks
  • 1 pakje bladerdeeg
  • Kerriepoeder
  • Knoflook
  • Peper en zout
  • 3 hard gekookte eieren

Bereiding

  • Het gehakt rul bakken.
  • De lombok, uien en de prei fijnsnipperen en aanbakken
  • De hardgekookte eieren in stukjes snijden
  • De ui, prei, lombok en de eieren door het gehaktmengsel roeren
  • Kruiden met de kerrie peper en zout ( je kunt andere Indische kruiden naar smaak toevoegen en eventueel een scheutje sojasaus)
  • Het bladerdeel vullen met het mengsel en net zoals een appelflap dicht vouwen
  • Bakken in de oven zolang als nodig is voor het bladerdeeg.
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hapjes&snacks en getagged met . Maak dit favoriet permalink.