Tonijnsalade uit het Stedelijk

Het oude stedelijk museum in Amsterdam,  de expositie ’60-’80.  Natuurlijk gingen we er ook lunchen, niet in de laatste plaats omdat Chris helemaal gek was op de tonijnsalade die ze in het museumcafé serveerden. Hij liet mij de salade ontleden zodat ik hem thuis kon namaken. Dat heb ik regelmatig gedaan. Vooral in de zomer, een soepje voor en dan met stokbrood is het maaltijd-vervangend.

Benodigdheden

  • 1 rode, groene en gele paprika
  • 1 grote (zoete) ui
  • Haricot vert (vers of uit diepvries)
  • Blikje mais
  • Blikje tonijn
  • Olie, azijn, peper en zout

Bereiding

  • De paprika en ui in dunne reepjes snijden
  • De haricots beetgaar koken en in ongeveer 4 cm lange stukjes snijden
  • De mais uit laten lekken
  • De tonijn uit laten lekken.
  • Alles door elkaar mengen 
  • Olijfolie, een beetje azijn, peper en zout erbij (eventueel een ietsepietsie mayonaise)

 

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in bijgerechten. Bookmark de permalink .