Knien in t zoer

Net zoals zoervleish is dit ook een onvervalst Limburgs recept. Ik kreeg dit recept van Arno, in Tilburg wonend overtuigd Limburger.  Mama maakte het nooit, dat liet ze aan  oma over (de mama had een aversie tegen konijnen en ander soortig wild. Vanwege een jagende vader en een pestende broer)
Zelf houd ik ietsje meer van het zoervliesh, maar ik vond dat dit recept niet mocht ontbreken in dit kookschriftje.

Let op het konijn moet van te voren 24 uur marineren!

Benodigdheden

  • 1 konijn of konijnenbouten (tam)
  • 2 uien
  • 6 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • boter
  • 2 plakjes ontbijtkoek
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 5 eetlepels suiker
  • 1 dl azijn
  • 2 eetlepels rode wijn
  • allesbinder

Bereiding

  • Een marinade maken van de uien (in ringen gesneden) azijn, kruidnagels, laurier zout aangevuld met 1/2 liter water. Het konijn hierin 24 uur laten marineren.
  • Het konijn uit de marinade nemen en droogdeppen
  • Het konijn bruin aanbakken en dan de ongezeefde marinade erbij doen en aan de kook brengen. 
  • Dan de ontbijtkoek, stroop en suiker erbij doen.
  • Alles in 1 uur gaar laten worden met 3/4 gesloten deksel. Het laatste kwartier het deksel verwijderen en in laten koken.
  • Het konijn uit de pan halen, de saus zeven en de rode wijn erbij doen. Eventueel nog wat laten inkoken en/of binden.
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.