Gevulde broodjes (van Soons)

Uit het kookschriftje van de moeder! Verwerking van het vlees van de zondagse soep die bij ons thuis elke zondag op het menu stond. En trouwens ook op maandag en dinsdag. Mijn inwonende grootmoeder maakte de soep altijd en ze kende geen maat. Er waren zelfs weken dat we tot en met woensdag zondagse soep aten. Sindsdien heb ik echt een afkeer van zelf getrokken runderbouillon. Maar het vlees wat er overblijft, ja daar heb ik dan weer geen moeite mee. Je kunt er lekkere bitterballen of kroketten van maken, of een super lekker snel recept: gevulde broodjes. Dit recept kwam van de overbuurvrouw, tante Bertie Soons.

Benodigdheden (de hoeveelheid hangt af van het beschikbare soepvlees)

  • Soepvlees (wat al meegetrokken is)
  • Uien
  • Worchestershiresaus
  • Peper en zout
  • Wat bouillon
  • Witte puntjes
  • Boter

Bereiding

  • Rafel het soepvlees in reepjes
  • Snijd het kapje van de broodjes en hol de broodjes uit.
  • Snijd de ui en bak deze aan in boter
  • Doe er wat bouillon bij en bind met het uitholsel van de broodjes, zodat het een smeuïge massa wordt.
  • Breng op smaak met peper zout en worchestershiresaus. (je kunt met andere kruiden naar smaak experimenteren. Scheutje sojasaus is ook lekker erin.
  • Vul het broodje met het vleesmengsel
  • Leg het kapje op het broodje en smeer er een beetje roomboter over.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden en warm het broodje hierin op. 
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hapjes&snacks en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.