Hartige muffins

Ik had nooit gedacht nog ooit eens een muffin of cupcakevorm aan te schaffen. Je ziet  de bakvormen bij de honderden liggen voor een appel en een ei bij de Action. Maar voor dit aardappelgerecht is het heel handig. Het serveert zo leuk uit, lekker als bijgerecht, in plaats van aardappelen, friet of pasta.
En natuurlijk raak je met dit basisrecept ook niet uitgeëxperimenteerd.  Voeg je favoriete vulling of restjes uit de ijskast toe, bijvoorbeeld doperwten met verse munt, geitenkaas, gebakken champignons, spekjes, Franse kaas, kerstomaatjes of paprika, lekker pedis met pepers en allerlei Aziatische kruiden dan heb je een lekker borrelhapje.
Het blijkt het makkelijkst te zijn om ze met siliconen bakvorm te maken. Ik heb eerst de harde gekocht, maar heb die vrolijk gekleurde siliconen versie er toch maar bij gekocht.
En na een paar keer maken ben ik er achtergekomen dat het het makkelijkste is om het vulsel in de ingevette vormpjes te doen, tot iets over de helft vullen, en dan het eiwit/roommengsel er bij te schenken ook iets meer dan de helft, want het rijst nog in de oven.

Benodigdheden voor 10 muffins2015-04-29 19.47.38

  • 250 gr aardappelen
  • Halve courgette
  • Rozemarijn
  • 1 ui
  • stukje prei
  • 150 gram geraspte kaas
  • 5 eieren
  • 100 ml kookroom light
  • 40 gr pijnboompitten

Bereiding

  • Schil aardappels en courgette  en snij in blokjes ca 2 cm Kook de aardappelblokjes in 5-10 minuutjes half gaar.
  • Hak het uitje prei en de knoflook fijn.
  • Klop de eieren met de kookroom, deel van de kaas knoflook, prei en ui en breng op smaak met peper en zout en rozemarijn
  • Doe nu de  aardappels en de courgettes erbij en meng door elkaar.
  • Vet de muffinvorm in met wat olie.
  • Doe het mengsel  in de muffinvorm en dek af met de rest van de kaas, en bak op 180 C 35 min.
  • Je kunt de laatste 10 minuten nog wat pijnboompitten erover strooien en mee laten bakken.
Bron: Lekker en simpel
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in bijgerechten, hapjes&snacks. Bookmark de permalink .