Thaise Mossselen

Mijn nieuwe favoriete mosselrecept. Gisteravond gegeten bij Saskia en Wilfred. Ik denk dat ik het vanavond ook weer ga maken. Het is echt SUPER. En je houdt er een geweldige soep aan over.

Benodigdheden

  • 2 kg mosselen
  • 2 limoenen
  • 2 serehstengels
  • 2 lomboks
  • 4 cm gemberwortel
  • 3 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • bosje koriander
  • bosje basilicum
  • 1/2 liter kokosmelk
  • vissaus

Bereiding

  • Knoflook, lomboks en sjalotten in deze volgorde fruiten.
  • Dan geraspte gember erbij en geraspte schil van de limoenen.
  • Kokosmelk, 4 eetlepels vissaus, de serehstengels en sap van de limoenen erbij doen.
  • Koriander en basilicum erbij kwartiertje zachtjes laten koken.
  • Dan mosselen erin en 5 minuten laten koken.
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.