Kerrierijst

Een stok oud studententijdrecept.

imageUitgangspunten: snel & eenvoudig doch voedzaam.  Het is niet dat ik het recept vergeet,  ik vergeet het alleen soms jaren achtereen te maken. Het past ook goed in een calorie bewuste maaltijd. 

Lekker met een salade erbij.

Benodigdheden 4p
1 pond mager rundergehakt
2 zakjes nasikruiden
2 grote uien
1 doosje champignons
1 groot blik schijven ananas
1 eetlepel kerriepoeder

Bereiding
De uien in ringen snijden en lichtbruin bakken en in aoart bakje doen.
Dan het gehakt rul bakken
In de tussentijd de nasikruiden laten wellen in water.
Als gehakt gaar is,  de in schijfjes gesneden champignons erbij bakken.
De uien erbij doen.
De gewelde nasikruiden erbij doen
De kerriepoeder er bij doen
Naar smaak ananassap erbij doen.
De ananas schijfjes in een beetje boter bruin bakken en er los bij serveren.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.