Portobello’s met brie

Wat kan er mis zijn met portebello’s met kaas. Dit recept is een prima manier om restjes franse kaas weg te werken die je over hebt van een borrel. Deze keer had ik camembert en chaource over. De stelen kun je in kleine blokjes snijden en erbij bakken. Je kunt er nog wat gebakken spekblokjes doorheen doen, maar dan wordt het wel heel zwaar.

Benodigdheden2015-01-25 19.04.35

  • 4 portobello’s
  • 175 gr brie of camembert, of een ander restje
  • 2 sjalotjes
  • 2 tn knoflook
  • 1 el rozemarijn
  • 4 el cranberrycompote
  • 2 el boter
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiden

  • Sjalotje en knoflook snipperen.
  • Rozemarijn fijn snijden.
  • De stelen uit de portobello’s breken, de hoeden eventueel lichtjes schoon borstelen.
  • De brie in plakken snijden.
  • De boter in een koekenpan smelten en de portobello’s 1 minuut per kant bakken.
  • De hoeden daarna in een ovenschaal schikken en bestrooien met zout en versgemalen peper.
  • In de pan de sjalotjes zachtjes fruiten tot ze licht karamelliseren (5 tot 7 minuten).
  • De knoflook toevoegen en nog 1 minuut mee fruiten.
  • Mengsel van sjalotjes en knoflook over de 4 hoeden verdelen.
  • De hoeden daarna rijkelijk vullen met de brie en bestrooien met de rozemarijn.
  • 5 tot 10 minuten in de hete oven bakken tot de brie zacht is en de portobello’s gaar zijn.
  • Direct uit de oven op elke portobello een theelepel cranberrycompote leggen. Warm serveren, bijvoorbeeld met een salade.
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in voorgerechten en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.