Escalope de dinde aux epinards

Dit recept komt uit een stokoud kookboekje wat ik kocht toen ik pas op kamers woonde. Dit recept stond toentertijd op mijn favorietenlijst, en ik was het bijna vergeten. Lijkt misschien een beetje bizarre combinatie, de kalkoen, garnalen, en roquefort, maar is echt heel lekker. Omdat het in de oven moet, kan het van te voren voorbereid worden. Makkelijk met gasten dus.
Binnenkort toch maar eens maken weer!  Echt lekker, maar niet een super licht gerecht, dus houd daar rekening mee als je meer gangen serveert.

Benodigdheden2015-01-14 13.44.49

  • 4 kalkoen-schnitzels
  • 705 gram bladspinazie
  • 2,5 dl slagroom
  • 1 ons roquefort
  • 1 ons geraspte jonge kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 125 gram gepeld garnalen
  • 1 el gehakte peterselie
  • 150 gram kleine champignons
  • 2-3 sjalotjes
  • boter
  • paneermeel

bereiding

  • De bladspinazie koken of een uit de diepvries halen en laten ontdooien en het vocht eraf laten lopen
  • De slagroom met de verbrokkelde roquefort en uitgeperst knoflook mengen en tot een crème laten inkoken
  • De champignons in plakjes snijden de sjalotjes snipperen en aanbakken en kruiden met peper en zout. Hierbij de garnalen en de peterselie voegen.
  • De kalkoen-schnitzels kruiden met peper en zout en paneren en dan aan weerszijden 2 minuten aanbakken
  • In de ovenschaal laag voor laag , de spinazie, de kalkoen-schnitzels, het garnalen champignons mengsel en daarover de roquefort-saus en bestrooien met de geraspte jonge kaas.
  • In de oven op 220 graden 20 minuten.
Bron: De Franse Keuken  (rebo culinair)
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten. Bookmark de permalink .