Roedjak

Mijn favoriete bijgerecht bij een Indische rijsttafel. Is eigenlijk altijd wel lekker. Dit gerecht was afgelopen weekend tijdens een etentje met vrienden, waarbij ik een rijsttafeltje gemaakt had, dan ook het eerste op.

rijsttafeltje

Benodigdheden

  • Diverse soorten fruit in stukjes gesneden (mango, kiwi, mandarijn, etc naar wat het seizoen biedt)
  • komkommer
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2-3 eetleepels gulah djawa
  • 1-2 eetlepels ketjap manis
  • 1-2 eetlepels water
  • mespuntje zout
  • 1 eetlepel keukentamarinde

Bereiding

  • Snij het fruit en de komkommer in blokjes
  • Wrijf de sambal met de suiker zout en tamarinde tot een brij en voeg het water en de ketjap erbij.
  • Meng het door het fruit, komkommermengsel
Bron Bep Vuijk
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in bijgerechten en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.