Daging Smoor

Een lekkere daging smoor, prima als onderdeel voor een rijsttafel. Of gewoon door de week, met nasi putih en sambal goreng boontjes.
Simpeler dan deze smoor kan bijna niet. Het enige wat je nodig hebt is tijd om te laten sudderen. (minimaal 3 uur) of een snelkookpan. Ik maak het altijd van minstens 1,5 kilo vlees, dan kan ik een aantal porties in de diepvries leggen.
In het recept staat 3 eetlepels ketjap, je moet zelf even naar  de verhouding water ketjap kijken naar eigen smaak.

Ingrediënten:

  • 500 gr. rundvlees (sucadelappen, ezeltje, hachevlees)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 vleestomaat
  • 3 eetlepels olie
  • halve theelepel peper
  • 1 theelepel zout
  • nootmuskaat
  • 3 eetlepels ketjap manis

 

Bereiding:

  • Snijd het vlees zo nodig in blokjes.
  • Pel de ui en knoflook en snijd ze heel fijn, maak ze nog fijner in een vijzel of staafmixer.
  • Dompel de tomaat in kokend water, laat het schrikken in koud water en ontvel hem en snijd de tomaat in blokjes.
  • Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak daarin het uimengsel goudbruin.
  • Bak het vlees aan.
  • Voeg de tomaat, peper, zout, nootmuskaat en de ketjap toe.
  • Voeg zoveel water toe dat het vlees net is bedekt en laat het in ongeveer 3 uur zachtjes gaar stoven.
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.