Chocolatchip cheesecake mouse

Toetjes zijn niet mijn fort, of eigenlijk misschien ook wel, en is het zelfbescherming. Een mens moet immers waken dat de kilo’s niet steeds meer visuele ruimte in beslag gaan nemen. Maar bij een feestetentje hoort een toetje. Dit komt van “paulines keuken”.
Het is snel klaar maar moet ruim van te voren bereid worden. Moet namelijk 2 uur  opstijven in de ijskast.
Ik maak er vaak een vruchtensaus bij, al dan niet met een likeurtje verrijkt. De vruchtensaus is zo klaar als je de diepvriesvruchten, (bijvoorbeeld bosvruchten van de Sligro) gebruikt. Ik heb altijd een kilo-zak in mijn diepvries liggen. Je neemt er een handje van, of zoveel als nodig. Je laat het een beetje inkoken. Dan een scheut frambozenlikeur erbij en een tikkeltje binden met allesbinder.  Je kunt het lauwwarm of koud erbij of erop serveren.

Benodigdheden

  • 200 gr roomkaas (naturel)
  • 125 ml slagroom
  • 30 gr suiker of twee zakjes vanillesuiker
  • 8 chocolat chip cookies

Bereiding20141231_235157

  • Klop de slagroom samen met de suiker op. Het is prima als de room nog een beetje lobbig is.
  • Klop in een andere kom de roomkaas zacht met een pollepel.
  • Spatel de slagroom door de roomkaas.
  • Houd 5 koekjes achter en breek de rest van de chocolade koekjes in stukjes.
  • Spatel de koekstukjes door het cheesecake mengsel.
  • Neem 4 kleine bakjes of glaasjes en leg op de bodem van elk glaasje een koekje.
  • Verdeel de cheesecake mousse over de glaasjes
  • Laat de mousse minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Brokkel voor het opdienen het overgebleven koekje nog over de glaasjes.
  • Serveer het eventueel nog met een lauwwarme vruchten saus
Bron: Paulines keuken
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in toetjes en getagged met . Maak dit favoriet permalink.