Gevulde puntpaprika’s

Het zoete van de puntpaprika botst lekker tegen het pittige van de feta. Schapenfeta heeft een lekkere pittige smaak, die vind ik het lekkerst hierbij.
Het is snel klaar en ook weer makkelijk vooraf klaar te maken. Het moet een kwartiertje in de oven.
gevulde puntparprika2Het combineert lekker met de zalm in ham, die even lang in de oven moet.  Ik maak er verder geen aardappel of pasta o.i.d. bij.gevulde puntparprika1

 

 

 

 

 

Benodigdheden
– 4 zoete puntpaprika’s
– halve (grote) courgette
– 1 bosje bostuitje
– 350 gram verse spinazie
– 3 tenen knoflook
– 1 ons geraspte kaas
– 200 gram feta
– 50 gram pijnboompitten
– peper, zout olijflolie

Bereiding
Snipper de bosuitjes en de knoflook fijn en bak aan in een beetje olie.
Doe hier de in kleine blokjes gesneden courgette bij en bak lichtbruin aan.
Bak hier de spinazie bij (ik knip de spinazie in de pan in kleinere stukken, dan mengt het beter met de rest).
Roer het door elkaar tot een mooi compact mengel en smelt er de gerapste kaas in.
Halveer de puntpaprika’s en vul ze met het mengsel
Brokkel de feta erover heen en strooi er de pijnboompitten over.
Zet 15 minuten in voorverwarmde oven op 180 graden.

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in bijgerechten en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.