Gevulde kipfilet met mozzarella

Ook weer zo’n fijn receptje dat je lekker vooraf kunt maken en dat in de oven moet garen. Geen omkijken naar. De voorbereidingstijd is ook super kort. 
Door de spek is de kipfilet lekker sappig.
Het ontbijtspek moet je een fractie dikker laten snijden dan normaal in de voorgesneden verpakking, en niet die opgerolde ontbijtspek, dat wikkelt niet makkelijk om de filet heen.

Ingrediënten20141112_194254
1 bol mozzarella (à 125 g), in stukjes
50 g belegen kaas, geraspt
1 eetlepel grove mosterd
4 kipfilets
8 plakken ontbijtspek

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de kazen met de mosterd. Maak een inkeping in iedere kipfilet en vul die met het mosterdmengsel.
Wikkel de gevulde kipfilets ieder in twee plakken spek – niet te strak, maar wel stevig genoeg om de kipfilets bij elkaar te houden. Zet eventueel vast met een prikkertje
Bestrooi ze met zout en peper, leg de kip in een braadslede en zet 25-30 minuten in de oven.

Het is lekker met pasta, of gebakken aardappeltjes

Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.