Eendenborstfilet met crème de cassis saus

Met eendenborst sla je altijd een goed figuur (voor de liefhebber tenminste) en het is makkelijk te bereiden,  als je er niet zenuwachtig van wordt om een kwartier voor het op tafel moet,  er pas mee te beginnen.
Dit is het eerste recept met dat ik maakte met eendenborst, zo’n 20 jaar geleden voor een kerstvoorgerechtendineetje voor 8  personen. 
Je kunt dit gerecht als voor- en als hoofdgerecht maken. De hoeveelheden per persoon alleen aanpassen.

Benodigdheden
50 gram pijnboompitten
2 tamme eendenborstfilets
4 eetlepels balsamicoazijn
1,5 dl crème de cassis

Bereiding
De pijnboompitten roosteren in een pan.IMG-20141004-WA0000
De eendenborst bestrooien met peper en zout
De vetlaag insnijden (anders trekt hij krom en kan hij niet goed garen)
De vel kant 8 minuten bakken, op een fik vuurtje, wel opletten dat het niet  zwart verbrandt
De vleeskant 3 minuten bakken.
De filets eruit nemen en in aluminiumfolie wegleggen
De helft van het bakvet weggieten en de azijn en de crème de cassis erbij doen en de aanzetsels losroeren
de eendenborst in plakjes snijden en op een serveerschaal leggen.
Een deel van de saus erover gieten en de pijnboompitten erover strooien. De rest van de saus apart erbij serveren.

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten, voorgerechten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.