Lamscurry met kokosmelk

Nog een recept uit het receptenblokje van Saskia. Lekker en makkelijk te maken.

benodigdheden
11/2 pond ontbeende lamsschouder in stukjes
2 tenen knoflook
2 uien
flinke theelepel komijnzaad (even kneuzen in de vijzel)
1 theelepel korianderpoeder
flink wat kerrie (verschillende soorten mixen) naar smaak
4 laurierbladeren
6 kardemonpeulen
4 kruidnagels
snufje kaneel
theelepel honing
2 tot 3 dl runderbouillon
1,5 tot 2 dl kokosmelk
bloem, peper en zout om het vlees mee te bestrooien.
eventueel verse koriander

Bereiden
Vlees kruiden met peper en zout beetje bloem erover en goed heet in boter aanbakken. Kerrie meebakken.
Als het bruin is knoflook en uien erbij bakken.
Dan bouillon, kokosmelk en kruiden erbij.
Dan 2 tot 3 uur zachtjes laten sudderen.
Op einde eventueel binden, saus moet niet te dun zijn.
Verse koriander erover.

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.