Kip met citroen en knoflook

Gegeten bij Lieke en Paul, heeeeeerlijk. Het komt uit een boekje met tapasrecepten, maar dit is als hoofdgerecht ook echt super. De ingelegde citroen erbij is een bijvoegsel van Lieke. Je kunt ze kopen bij de Turkse of Marokkaanse winkel. De volgende keer gooi ik er nog een scheutje limoencello bij. 

Benodigdheden
8 stukken ontbeende kippendij
5 eetlepels olijfolie
8 tenen knoflook
2 grote uien
3 citroenen
1 ingelegde citroen
4 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
Peper en zout

 Bereiding
Doe de olijfolie in de pan en bak hier de gesneden uien in aan tot het glazig is en voeg daarna de in reepjes gesneden knoflook erbij.
Voeg de in stukken gesneden kippendij bij en bak ze op een matig vuurtje gaar en mooi bruin.
Rasp de schil van de  citroen
Snij de schil van die citroen dan in kleine reepjes
Pers het sap van de twee citroenen.
Voeg het sap en citroenraps en citroenreepjes en een halve ingelegde citroen erbij en roer de aanbaksels los en laat het nog even doorsudderen.
Doe er de fijngesneden bladpeterselie bij en breng het op smaak met peper en zout.

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.