Haringbonbons

Een superlekker hapje voor bij de borrel. Het rollen van de haringbolletjes (bonbons) is wel een beetje bewerkelijk en plakkerig werkje. Van onderstaande hoeveelheden kun je ongeveer 12 bonbons maken.
Probeer ze niet te serveren met een prikkertje, want daar glijden ze meteen vanaf. Ik serveer ze vaak in een klein (plastic) bakje met een vorkje (Sligro)

Ingrediënten
2 zoute haringen
¼ groene appel ((bijv. Granny Smith), geschild)
40 g rode bietjes (gekookt)
1 eetlepel (olijf)olie
1 plakje roggebrood
½ bakje bieslook (fijngesneden)

Bereiding
Verwijder eventuele graatjes van de haring. Snijd de haring en de appel zeer fijn en meng in een kom met de bietjes door elkaar. Roer de olie erdoor en verkruimel het roggebrood erboven. Meng het geheel en breng op smaak met peper en zout. Verdeel in 12 porties, draai er balletjes van en roer deze door de bieslook. Leg de bonbons op bordjes of serveer in een bakje.

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hapjes&snacks en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.