Kalkoen met Roquefortsaus

Ik zal niet zeggen dat het niét machtig is………. maar lekker!!!!!!!!!  Zeker voor de liefhebber van roquefort zoals ik. De wijnazijn maakt het wel wat lichter.
Het is zo klaar en komt wederom via Andre uit de kookbijbel van Piet Huijsentruijt
 

Benodigdheden
– 600 gram kalkoen
– 2 dl kippenfond
– 4 eetlepels witte wijn azijn
– 1  1/2 dl room
– 80 gram (ik doe altijd meer…..veel meer) roquefort

Bereiding
De kalkoen aanbrande ne 30 minuten onder het deksel laten garen.
Afblusen met de kippenfond.
De room erbij doen en de roquefort in blokjes erin laten smelten, de azijn er beetje bij beetje doorroeren, eventueel tussendoor even proeven dat het niet te zuur wordt. peper naar smaak erbij…….KLAAR!

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.