goulash van mama

Simpel lekker, de mama kon lekker koken. Het was een van haar lievelingsrecepten. Ik maak het niet zo heel vaak meer. Maar ik gun mama toch zeker een paar plekjes in dit kookschriftje.
ik heb er zelf nog 2 bakjes gerookte spekjes en 2 rode paprika’s aan toegevoegd
Met extra water er bij heb je een prima soep.
Kleine update: ik ben helemaal verslaafd aan de soep. Maak ik bijna 1x per week. Gewoon dit recept aanvullen met 1 liter water en twee bouillonblokjes. Heeeeeerlijk. En dan nog wat vermicelli. Kijk voor het recept bij de soepen of klik hier
 Foto 015

 

 

 

 

 

benodigdheden voor een flinke pan ongeveer 6 – 8 p

  • 1 kilo runderpoulet
  • 2-3 uien
  • 1 zakje milde paprikapoeder
  • 2 theelepels sambal
  • 1 groot blikje tomatenpurree
  • worshestershiresaus
  • laurierblad
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 rode paprika’s
  • 2 bakjes gerookt spek

bereiding

  • De uien snijden en aanbakken met het vlees
  • De overige ingredienten erbij voegen
  • Wat water erbij en gaar laten sudderen
  • de spekjes uitbakken
  • uit de pan halen en daar de reepjes paprika in bakken
  • Als het vlees gaar is de spekjes en paprika toevoegen
  • Kruiden naar smaak met peper en zout en eventueel een bouillonblokje.

 

Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten, soep en getagged met . Maak dit favoriet permalink.