Vitello Tonnato

Dit voorgerechtje heeft een snelle makkelijke versie waarbij je gebruik maakt van kalfsfricandeau van de vleeswarenafdeling en een versie waarbij je zelf de kalfs- of varkensfricandeau zelf kookt. Ik beschrijf hier de lange versie, als je geen zin hierin hebt dan hoef je alleen de tonijnsaus te maken. Let op: als je de “lange versie” wilt maken, moet je een dag van te voren beginnen, want het vlees moet 12 uur marineren.
 

Benodigdhedenvitello tonato
– 1 kleine ui
– 100 gram worteltjes
– 1 laurierblad
– 2 kruidnagels
– 500 gram varkens- of kalfsfricandeau
– 1/2 liter witte wijn
– zout
– 1 citroen
– zwarte olijven
– 1 blikje tonon in olie
– 2 ansjovisfilets
– 1 bekertje zure room
– peper
– 2 eetlepel kappertjes

Bereiding
Het vlees
De ui en de wortel schoonmaken en in stukjes snijden, en dit in een schaal doen met de laurier kruidnagels en witte wijn en hierin de fricandeau 12 uur laten marineren.
Dan de fricandeau in de marinade met een schepje zout in 30 minuten zachtjes gaar laten koken. Deze laten afkoelen en met een scherp mes in plakjes snijden
De tonijnsaus
De olijven (ongeveer 7) in plakjes snijden en met de tonijn en de ansjovis in keukenmachine pureren. Dan de zure room erbij doen en nogmaals pureren tot het glad is. De saus op smaak brengen met peper en citroensap.
Opdienen
Het vlees over de boden verdelen en bestrooien met peper. De tonijnsaus hierover gieten. Dan garneren met citroen, kappertjes en eventueel wat olijven en groenvoer.
Serveren met stokbrood

Dit bericht werd geplaatst in voorgerechten. Bookmark de permalink .