Zalmhaasje in filodeeg

Gegeten bij de eetclub bij Jos. Ik houd van het knapperige dunnen filodeeg.


Benodigdheden

– 4 zalmhaasjeszalm in filodeeg
– 1 pak filodeeg
– 5 eetlepels olijfolie
– basilicum
– 2 bosuitjes
– 4 eetlepels Griekse yoghurt
– 3 eetlepels mayonaise
– 1 paplepel mierikswortel

Bereiding
Wrijf de zalmhaasjes in met peper en zout
Spreid de filodeeg uit en bestrijk ze met olijfolie en verdeel de helft van de  basilicumblaadjes erover. Leg de zalmhaasjes erop
Hak de rest van de basilicum fijn en meng het met de gesnipperde bosui, een beetje olijfolie en peper en zout, en verdeel dit over de zalm.
Vouw het filodeeg dicht tot pakketjes (sluitrand beneden) en bestrijk ze dun met olijfolie.
Maak van de yoghurt, mayonaise en mierikswortel een sausje.
Schuif de zalmpakketjes in het midden van de voorverwarmde (200gr) oven en bak ze in 25 minuten gaar.
Serveren met de saus apart in een glaasje gegarneerd met wat basilicum erbij.

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.