Champignonsoep met kabeljauw

Via André uit de kookbijbel van Piet Huijstentruyt (als iemand die ooit ergens tegenkomt, waarschuw me dan meteen, ik ben er al lang naar op zoek)

Benodigdheden
– 1 bakje champignons.
– 1 aardappel
-1 prei (alleen het wit)
– 1 ui
– 1,5 liter groentebouillon of visfond
– 80 gram spek in reepjes
-1 dl room
–  400 gram kabeljauw moten
– 2 eetlepels gehakte peterselie
– laurier peper en foelie

Bereiding
Snijd alle groente in stukken en stoof ze aan in wat boter.
Doe er na 10 minuten de visfond of bouillon met de laurier en peper er bij
Laat het geheel 45 minuten doorkoken
Voeg de spekreepjes erbij
Mix het tot een gladde massa (ook de spekreepjes) Eerst de laurierblaadjes verwijderen!!
Snijd de kabeljauw in stukken en laat ze even meegaren
Maak de soep af met room en serveer hem overstrooid met peterselie.

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in soep en getagged met . Maak dit favoriet permalink.