Geroosterde paprikasoep

Een schuimige roodoranje soepje dat ik altijd in een dubbelwandig koffieglas serveer. Ziet er indrukwekkend uit met de slagroomkraag erop. Het is een recept van “koken met karin”. Ik heb er zelf de slagroom aan toegevoegd, die ik echt op het eind over de glazen verdeel. Het wordt het nog meer een cappucinosoepje van. Het contrast van de koele room tegen de warme soep en de zachte smaak van de room tegen de uitgesproken smaak van de soep is fantastisch. Ik laat dan wel de crème fraîche weg die er volgens het oorspronkelijke recept in moet . Die vlakt de smaak te erg af.
Het is een makkelijke soep op basis van ingemaakte geroosterde puntpaprika’s.

benodigdheden

  • 1 pot geroosterde rode puntpaprika’s
  • 1 kleine ui
  • scheut Noilly Prat of vermout
  • (1 bekertje crème fraîche)
  • 1 bekertje slagroom
  • 1 kippebouillonblokje (of: groentebouillon)
  • peper & zout
  • wat boter om te bakken

bereiding
Snipper de ui en fruit op zacht vuur gaar.
Spoel de puntpaprika’s af in een vergiet.
Snij in stukjes en bak even mee met de uien.
Blus af met een flinke scheut Noilly Prat (of vermout) en laat de alcohol even verdampen.
(Voeg de crème fraîche toe en laat even 5 minuten pruttelen.)
Voeg 1/2 liter kokend water, het bouillonblokje en zout & peper toe aan de pan.
Zet op een laag pitje en laat een kwartiertje zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer.
Klop de slagroom stijf.
Klop de hete soep in een smalle hoge mengbeker schuimig met de staafmixer. (dit hoeft niet als je er slagroom op serveert)
Schenk over in koffieglazen en doe er stijfgeklopte slagroom op. Beweeg de slagroom heel voorzicht wat over de soep, zodat het een egale vlakke laag wordt, maar zich niet vermengt met de soep, en serveer onmiddellijk.

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in soep en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.