lamshaasjes in honingtijmsaus

Ik at dit voor het eerst bij Anne tijdens een kerstdineetje en ik vond het het lekkerste wat ik ooit gegeten had. Heb het daarna zelf regelmatig gemaakt.
Je kunt dit niet voorbereiden, het moet ter plekke gemaakt worden. Maar het is in een kwartier wel klaar. Het enige wat je vooraf kunt doen is de sinaasappel uitpersen en de boter in de diepvries leggen.
Lamshaasjes zijn de zachtste stukjes van het lam. Ze zijn heerlijk mals en supersnel klaar te maken.  Reken op 2 haasjes per persoon

benodigdheden

  • 8 lamshaasjes
  • 1 el honing
  • sap van 1 sinaasappel
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • zout & peper
  • 25 g boter (+ wat boter om in te bakken)
  • bereiding
    Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur is.
    Snij 25 g boter in kleine klontjes en leg ze in de vriezer.
    Verhit wat andere boter in een braadpan.
    Bestrooi de lamshaasjes met versgemalen peper en bak ze snel rondom bruin (± 3 à 4 minuten).
    Haal ze uit de pan en laat ze even rusten in aluminiumfolie.
    Saus: voeg het sinaasappelsap toe aan de pan en laat op hoog vuur even inkoken.
    Voeg de honing en tijmblaadjes toe en laat even meepruttelen.
    Haal de pan van het vuur en klop met een garde de klontjes ijskoude boter erdoor.
    Serveren: Haal de lamshaasjes uit de folie en bestrooi ze met zout. Leg ze op borden en schenk de saus erover heen. Lekker met aardappelknolselderijpuree.

    Advertenties
    Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.