ajam boemboe bali

gewoon heel lekker

Ingrediënten:

  • 4 kippenpoten of ontbeende kippendijen,
  • zout, peper,
  • olie of braadboter
  • 2 uien,
  • 1 gesneden lombok (met zaadjes!!)
  • 1 theelepel sambal oelek,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 blikje tomatenpuree,
  • 1 eetlepel palmsuiker (eventueel rietsuiker),
  • 1 theelepel djahe,
  • 1 theelepel trassi,
  • 3 eetlepels ketjap asin,
  • 2,5 deciliter kippenbouillon,
  • 1 blik ontvelde tomaten (fijngehakt),
  • 1 deciliter dikke santen,
  • koriander of peterselie.

Bereiding
De stukken kip bestrooien met zout en peper en bruin en iets krokant bakken in de olie.
De kip even uit de pan halen
De uien hakken en samen met de sambal en de gehakte knoflook 3 minuten in 3 eetlepels olie fruiten.
De tomatenpuree erdoor roeren en enkele minuten laten bakken.
Nu de suiker,djahe,trassi en ketjap erbij.
Vervolgens de kippenbouillon toevoegen. Eventueel op smaak maken met nog wat zout en peper.
Laat de saus 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de stukken kip toe en laat het zachtjes gaar stoven.
Voeg de gehakte tomaten en de santen toe en laat nog enkele minuten koken.
Garneer met koriander of peterselie.

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.