Spaghetti carbonara

Er is nogal wat discussie of spaghetti carbonara nou met of zonder room gemaakt moet worden. Zonder room komen er in elk geval veeel eieren voor in de plaats. Ik maak het liever met room. Ook warm ik de room met eieren op en smelt hier de kaas in. Het zal wel allemaal nauwelijks meer te maken hebben met het originele recept, maar ik vindt het lekkerder zo.
 

ingrediënten
– 1/4 kg spek
image– 1 fijngesnipperde ui
– 2 fijngesnipperde teentjes knoflook
– 2 verse, eieren
– 200 ml room
– 150 gram vers geraspte kaas (Parmezaanse of Pecorino)
– pasta naar keuze
– olie om te bakken
– 1 doosje kleine grotchampignons gehalveerd
– fijn gesnipperde bieslook of lenteui

Bereiding
Doe een beetje olie in de pan en bak hierin de stukjes spek tot ze krokant zijn. Voeg dan pas de stukjes ui en knoflook en als laatste de champignons toe.
Klop ondertussen de eieren goed op in de room en warm dit langzaam op. Smelt hier de parmezaanse kaas in. Let op dat het niet doorkookt, want dan stolt het ei te hard en dan is het net alsof de saus geschift is. Mocht dat toch gebeuren, zet er dan even de staafmixer in, dan is de saus zo weer glad.
Vul een pan met water, voeg zout en een beetje olie toe en breng aan de kook en kook de spaghetti of andere pasta beetgaar ‘al dente’. Als de spaghetti beetgaar  is, giet je deze onmiddellijk af en spoel direct onder koud water. Doe de spaghetti terug in een pan en warm op.
Neem voor ieder een bord, doe er de spaghetti op, en schenk hierover de roomsaus  en bestrooi met het warme mengsel van stukjes spek ui en champignons. Daarna nog wat fijngesnipperde bieslook of lente-ui en eventueel nog een beetje geraspte Parmezaanse kaas.

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten. Bookmark de permalink .