Zalmpaté met garnalen

Dit recept kreeg ik zo’n 20 jaar geleden van Joseetje Hof. Vaak gemaakt. ik heb er alleen nog gerookte zalm aan toegevoegd. En de garnalen pureer ik niet mee zoals in het oorspronkelijke recept wel moet, ik gebruik ze alleen als garnering tussen de lagen en boven op.  De laatste jaren is hij een beetje weggezakt, maar ik ga het binnenkort weer maken. Is zo’n lekker degelijk ouderwets recept dat het altijd goed doet. Als voorgerecht of als borrelhap op een feest.
Makkelijk  ruim van te voren te bereiden, je moet er zelfs ruim 4,5 uur van te voren aan beginnen, half uur bereiden, 1 uur in de oven 3 uur in de koelkast.

Benodigdheden
– Boter
– 200 gram garnalen
-1/2 liter blik rode zalm
– 2 ons gerookte zalm
– 1 fikse eetlepel bloem
– 1 ei
– 2 eetlepels cognac
– zout en peper
– 1/2 theelepel thijm
– 1/8 ltr slagroom
-4 eetlepels halfvette mayonaisse
– 2 eetlepels dille (vers of diepvries)
– 1 1/2 eetlepel bieslook (vers)

Bereiding
De over voorverwarmen op 175 gr.
In een mixerkom de zalm, bloem, ei, cognac, zout , peper en thijm doen en alles pureren.
Door het gepureerde mengsel de  opgeklopte slagroom en de mayonaise mengen
Een cakevorm (rechthoekig) invetten en de helf van het mengsel erin aandrukken.
Dan een laag dille bieslook en de helft van de garnalen hierover.
De rest van het mengsel erover heen doen en hierover nog wat garnalen strooien
Aluminiumfolie over de cakevorm doen.
De cakevorm in de braadslee zetten met kokend water er in tot 1,5 cm onder de rand van de cakevorm.
In het midden van de over zetten en in 1 uur gaar laten worden.
Daarna 3 uur laten opstijven in de ijskast.
Als je zeker wilt zijn dat hij goed uit de cakevorm komt, kun je die ook in zijn geheel bekleden met aluminiumfolie.
In plakjes serveren.

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hapjes&snacks, voorgerechten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.