Indiaase linzensoep

Vanavond wordt het iets uit de Indiaase keuken. Indiaase linzensoep. Het is een kleine variatie op de Egyptische linzensoep, ook erg lekker! Helaas vergeten foto te maken, dat komt de volgende keer.

Ingrediënten
– 3 eetlepels olie
– 1 fijngesneden grote ui
– 2 theelepels geraspte gemberwortel
– 2 geperste teentjes knoflook
– 1 fijngesneden groene peper
– 250-300 gr rode linzen
– 1-11/4 liter groentebouillon (van tablet)
– ± 1 eetlepel citroensap
– zout
– limoentjes
Voor kruidenolie:
1/2 theelepel garam masala (of kerriepoeder)
1/2 theelepel gemalen gemberpoeder
1/2 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel gemalen komijn
1 theelepel geel mosterdzaad
voor de garnering (en smaak)

Bereidingswijze
Verhit 2 eetlepels olie en bak de ui, gember, knoflook en groene peper hierin ± 5 minuten zachtjes.
Voeg de linzen en de bouillon toe en laat het mengsel op zacht vuur ± 30 minuten koken tot de linzen gaar zijn.
Voeg het citroensap en zout toe.
Verwarm intussen 1 eetlepel olie op zacht vuur en verwarm de garam masala, gemberpoeder, cayennepeper, komijn en mosterdzaad afgedekt 1-2 minuten tot de mosterdzaadjes gaan poffen.
Beweeg tijdens het verwarmen de pan steeds heen en weer.
Breng de soep op smaak met zout en citroensap.
Schenk vlak voor het serveren het kruidenmengsel over de soep en serveer met een limoenschijfje in de soep.

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in soep en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Indiaase linzensoep

  1. Pingback: Indiase linzensoep grof | iety's kookschriftje

Reacties zijn gesloten.