“spaghetti van Robert”

Rond 1981 in de Leonard van Veghelstraat, studentenhuis, alleen maar meiden, waaronder ook Anneke. Robert, het vriendje, en nu echtgenoot van Anneke  kwam  een weekend met dit recept aanzetten. Ik weet niet meer hoe het recept oorspronkelijk heette, ik denk zoiets als Spaghetti met sinaasappel ketjapsaus. Voor mij is het altijd “spaghetti van Robert”gebleven. Een van de weinige uitzonderingen die ik maak voor fruit in de warme maaltijd. 
Echt een bijzondere smaak, de combinatie zoet van de sinasappel met de ketjap en kerrie.
 

Ingrediënten:

* 300 g rundergehakt
* 2 el boter
* 2 el gemalen kokos
* 1 prei
* 1 tl kerriepoeder
* 1 sinaasappel
* ½ el ketjap manis
* 1 teentje knoflook
* zout, peper
* ½ bekertje zure room
* 300 g spaghetti
* worcestershiresaus

Bereiding

In kom doen: gehakt, kokos, kerriepoeder, ketjap, zout en peper. Goed mengen. Hiervan kleine balletjes draaien.
In pan met ruim water en zout spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing.
In braadpan boter verhitten. Gehaktballetjes in ongeveer 5 minuten rondom bruinbakken.
Van prei in dunne ringen snijden.. Sinaasappel pellen , witte velletjes verwijderen en in stukjes snijden.
Knoflook pellen en boven gehaktballetjes uitpersen. Toevoegen: prei, sinaasappel, zure room en 1 dl water. Op smaak brengen met zout, peper en worcestershiresaus. Ongeveer 4 minuten zachtjes verwarmen. Spaghetti afgieten en overdoen in schaal.
Gehakt-preisaus op spaghetti scheppen.

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten. Bookmark de permalink .