Groene aspergessoep

Gewoon een lekker soepje, zoals er zo velen zijn. Ik houd altijd een paar aspergekopjes achter om mee te garneren.

Ingrediënten
• 200 gram groene asperges
• 3 deciliter water
• 4 deciliter slagroom
• 100 gram gerookte zalm
• zout

Bereidingswijze
Kook de asperges gaar in de pan met het water. Ik neem altijd zo weinig mogelijk water. Later als de soep af is en hij blijkt te dik, doe ik er nog water bij. Doe twee groentebouillonblokjes erbij.
Pureer de asperges in een blender of staafmixer.
Doe er slagroom doorheen en breng op smaak met peper. (let op met zout, want de zalm is al zout.
De soep moet goed warm zijn maar laat hem zo kort mogelijk op het vuur staan, zodat de soep mooi groen blijft. Voeg tot slot de blokjes zalm toe en roer nog even door.
Garneer met wat achtergehouden aspergespuntjes.

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in soep en getagged met . Maak dit favoriet permalink.