Kokos citroentaart

Yvonne heeft eindelijk haar lievelings toetje gevonden! Dit recept komt uit de Delicious, toen die nog gewoon de Tip heette. Hij is jammie…en hij is absoluut niet machtig.

Benodigdheden: citroentaart
– 2 eidooiers
– 70 gr poedersuiker
– 120 gr roomboter
– 180 gr bloem, gezeefd.

Voor de vulling:
– 3 eieren
– 150 gr suiker
– 150 ml kokosmelk, de beste kwaliteit die je kunt vinden
– Sap van 3 citroenen
– Sap van 1 sinaasappel
– Rasp van 1 limoen (ik doe zelf graag wat meer)
– Merg van 1 vanillestokje
– 1 el maizena
Extra: springvorm, bakpapier, gedroogde peulvruchten

Bereiding:
Meng eidooiers, poedersuiker en boter. Voeg gezeefde bloem toe en kneed tot een bal. Wikkel in plastic folie en leg minimaal een uur in koelkast. Oven op 200 voorverwarmen. Springvorm invetten en bekleden met uitgerolde deeg. Bekleed dan mat bakpapier en vul met gedroogde peulvruchten. Zet 15 min. in midden vd oven,  haal eruit en verlaag temp naar 180. Verwijder peulvruchten en bakpapier. Klop de eieren los. Voeg de suiker, bijna alle kokosmelk, citrussap, limoenrasp en vanille toe en roer. Maak de maizena met laatste restje kokosmelk aan en roer door ei-kokos-citrusmengsel. Giet op de bodem en bak ca 25 minuten. Goed laten afkoelen. Lekker met een glaasje limoncello!

.

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in toetjes en getagged met . Maak dit favoriet permalink.