Aardappelpuree met pastinaak en truffel

Dit heerlijke gerecht komt van Yvonne,  Het is een beetje machtig maar je hoeft er dan ook maar een kleine portie van te serveren. Smaakt goddelijk bij wild. Ik vind het zo lekker dat t wat mij betreft bij heel veel gerechten past, maar vind t wel typisch een wintergerecht.
Ruim voldoende voor 6 personen.

Benodigdheden: 
– 500 gr geschilde kruimige aardappels
– 500 gr geschilde pastinaak
– 200ml slagroom
– 100 gr boter
– 1 tlp nootmuskaat
– 2 eieren
– 80 gr truffeltapenade (bij sligro te koop)
Extra nodig: ovenschaal

Voorbereiden: kan dag van tevoren, maar minimaal 1 1/2 uur
Aardappel en pastinaak in stukjes samen met 1 tlp zout gaar koken.
Even uit laten stomen. Daarna in een pureeknijper of roerzeef in een kom opvangen. Room met boter opwarmen en door de massa roeren. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Splits de eieren. Roer de dooiers samen met de truffeltapenade door de puree. Zet tot gebruik koel weg.
Verwarm de oven voor op 180 C
Ovenschaal invetten.
Sla de eiwitten stijf met een druppeltje citroensap.
Warm de puree weer een beetje op, maar niet té en spatel het stijve eiwit er luchtig doorheen. Bak de puree ongeveer 40 minuten in de oven.

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in bijgerechten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.