Gebakken witlof

Gister maakte ik de kippendijen een beetje Italiaans. Lekker met salade, maar het vriendje had zin in gebakken witlof. Nou dat is eigenlijk nog veel lekkerder erbij.
En simpel.
witlof
Benodigdheden
– witlof
– Javaanse suiker (kan ook met bruine b. suiker, maar Javaanse suiker is echt veel en veel lekkerder hierbij)
– roomboter
– balsamico azijn

Bereiding
Snijd het kontje van de witlof en haal de kern er een beetje uit
Maak alle blaadjes los
Ruim roomboter in de pan de de witlof erin bakken tot het zacht en bruinig wordt (ongeveer 10 minuten).
Dan de Javaanse suiker erbij doen, beetje laten carameliseren en dan de balsamico azijn.
Nog even roeren tot het siroopachtig is.
Klaar !!

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in bijgerechten en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.