Pesto kun je ook zelf maken

Niet alleen mosterd, maar ook pesto kun je zelf maken en dat is veeeeel lekkerder dan uit een potje. Hier onder het basisrecept, waarbij je kunt variëren met andere toevoeging, zoals cashewnoten, peterselie, oude kaas, rasp citroenschil, zongedroogde tomaten.
Alles naar eigen smaak mengen.
Lekker als wachthapje voor de maaltijd. Daarom zet ik het bij voorgerechten

image

Basisrecept
benodigdheden
-125 g pijnboompitten
– 1 flinke bos basilicum
– 30 g parmezaanse kaas
– 35 ml olijfolie (extra vergine)
– 1 theelepel grof zeezout 
minimaal
– 1 teentje knoflook (meer mag ook!)

Bereiding
Rooster eerst de pijnboompitten. Stop de kaas in de foodprocessor en maak hem zo fijn mogelijk. Meng daarna de kaas, pijnboompitten, basilicum zout en knoflook samen in de  foodprocessor.
Olie toevoegen tot het smeuig wordt.

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in bijgerechten, hapjes&snacks. Bookmark de permalink .

Een reactie op Pesto kun je ook zelf maken

  1. Pingback: Kip met pesto uit de oven | iety's kookschriftje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s